Leuker kunnen we het niet maken
4 augustus 2024 - Den Helder, Nederland
6e dag vakantie 2024
Om 8 wordt ik wakker, even naar het toilet, het voelt nog frisjes, en weet je wat…. ik duik weer terug in de kajuit, onder een dekentje met een boek, die ik heb meegenomen.
‘Tijd voor de creatieve generalist’, ik ontdekte deze term in het Soul en Business traject waar ik 6 mnd aan deelneem. Na het duiken in de diepere lagen van mijzelf zag ik een aantal typische kenmerken van mijzelf, mijn anders zijn is inmiddels te verklaren en kan ik de hoge sensitiviteit en de creatieve generalist in mij niet ontkennen…prachtig nu ik dit weet bekijk ik het leven toch weer anders en ruimer en dit is zo fijn. Zoveel herkenning, dat ik zou denken dat het boek over mij geschreven is, nu dacht ik mezelf al wel te kennen, maar we zijn nu eenmaal complexe wezens, er valt altijd nog wat te ontdekken.
Het weer is zonnig en half bewolkt, de temperatuur is 26 graden. Vandaag gaan we met de Texelhopper van jachthaven Oude Schild naar Den Burg, Ed belt om een ophaalpunt door te geven en besteld onze rit en we dienen 11.30 uur klaar te staan.
Van de boot af is het 500 meter lopen en we vinden de buspaal nr 83 en is het wachten. Een meneer riep nog, ‘het kan lang duren hoor …mij zijn ze vorige x vergeten!’
Wij blijven lekker zitten wachten en we blijven relax, de zon schijnt en we hebben uitzicht op de werkhaven Texel. Plots verschijnt er een blauw busje, we rekenen af en nog geen 20 minuten later stappen we uit in het centrum van Den Burg.
De hoofdstad waar we gisteren aan voorbij zijn gegaan zoeken we nu bewust op. We zijn op zoek naar tabak voor Ed. In heel Texel zijn er maar 3 tabakwinkels. In de buurt van Oudeschild is geen tabakshop te vinden. ‘Vroeger’ kon je het nog bij een supermarkt halen, het wordt je steeds lastiger en duurder gemaakt.
Je zou beter kunnen stoppen, wat roken betreft is dat zeker een gezonde keus. Alles tegelijk stoppen werkt ook niet, dat laten wat je al jaren doet.
Bovendien verschijnen er rebelse trekjes in ons, als anderen bepalen wat je mag en niet ….en nu voelt het alsof we opzoek zijn naar een tabaksdealer.
Ondanks het feit dat we voor tabak moeite doen, maakt dat we zonder benul ook weer vandaag rond lopen in Den Burg, we worden verrast van de vele kleine ondernemers met een leuke variatie van Texelse producten, mooie oude gebouwen en een gezellige omgeving met veel touristen.
Uiteindelijk na het shoppen en Ed’s zijn tabak gescoord te hebben strijken we neer bij een hip koffie café en bestellen cappuccino met haver en een americano en een pizzabrood met borita.
Zijn we alweer blij, dat we nog in de vakantie überhaupt kunnen genieten van deze luxe, heerlijk in de schaduw kijken wij naar de zonnige kant (vakantie vierende) mensen, echt genieten op dit moment.
Zo werd ik verrast met een leuk cadeau uit een spritueel winkeltje, een doosje met een 5 elementen spray (nog bedankt Elly en Nico). Zo kunnen we de cabine of straks thuis of al coachend extra energie bestuiven, goede energie, de geuren zijn zalig.
Na 2,5 uur gaan we weer retour met het busje. Met een ijsje wachten is geen straf.
Einde middag als we in de haven aankomen slaan we nog wat proviand in. Het weer slaat snel om naar bewolkt, de wind is gedraaid naar zuid en bijtijds zijn we binnen voor de mini regen spetters, de boot schud behoorlijk door de rukwinden, de vlag wappert voortdurend heen en weer.
We zitten er lekker warmpjes bij in de kajuit, we lezen en schrijven wat, we doen aan siësta en we eten een broodje omelet met groente en later maakt Ed het eten klaar, uiensoep uit een pakkie, haha heerlijk!
Die avond beleven we de dagen op Texel nog eens opnieuw met het schrijven van de blog, we hebben zo de lachstuipen en de tranen schieten in onze ogen. Heerlijk om samen lol te hebben.
We bestuderen de getijdekaart want morgen ruilen we ons Texels verblijf weer in en bereiden we ons voor op de vaart naar vasteland Den Helder. Zo weten we hoe laat we vertrekken en het getij gunstig is.
We gaan op tijd slapen, morgen weer een nieuwe dag!
Groetjes Ed en Monique
Perry:4 augustus 2024Liefs !