Kunnen we het ruime sop op?

3 augustus 2024 - Oudeschild, Nederland

Goedemorgen, 4e dag donderdag 1 augustus 2024

Half tien en het is bewolkt, een frisse wind waait langs mijn nog slaperig hoofd. Een bakkie koffie voor Ed en voor mij een chocopadomix drankje, en een ontbijtje een bananenpannenkoek met zelf gemaakte bramenjam. We hebben nieuwe energie en dat is vandaag wel nodig zijn, het wordt een spannende dag om het mysterie op te lossen….

De belangrijkste reden is de terugvaart naar het vaste land en de gemoedsrust. Want een probleem vraagt nu eenmaal de aandacht om tot een oplossing te komen.

We gaan vandaag eerst eens neuzen en denken aan tijdelijke oplossing. We lopen naar 2 watersport winkels in het dorp en kijken naar mogelijke materialen waar we een nieuwe constructie van kunnen maken. Een rubberen slang om een onderdeel te vervangen.

Met de lunch kregen we weer nieuwe energie en haalden de onderdelen bij elkaar en raakten aan het puzzelen, inclusief het voordenkwerk van Roger en Ed kwamen we samen tot doen en echt we geloofden het zelf eerst niet …betreft techniek wisten we niet eens de naam van het onderdeel, bleek later de waterstop te zijn en ander unieke koppelstop, dit onderdeel was doorgeroest,  deze hebben we toch voor de verbinding herplaats, we hebben een mof op lengte gesneden en zo waterdicht vastgezet met klemmen….onze creatieve oplossing is zo mooi in elkaar gezet, bij het draaien van de motor, sloeg onze hart over van geluk, we geloofde het eerst niet maar we hebben het gewoon weer gefixt.

Dit is DE oplossing!

31312c22-3619-41dd-8f84-cecedee16dc3

Als we samenwerken als een team kom je altijd verder en ook dankzij de watersport winkels op Texel die de benodige materialen in huis heeft. Dankbaar, nu kunnen we deze zorg met rust laten en voluit vakantie vieren.

‘s Middags voel ik weer de deining in mijn lijf en hoofd, dus we gaan even aan vaste land, de benen strekken en ‘Surf illusioneel uitlaten’ we lopen weer richting centrum. De gezellige drukte viel ons op en wij zijn net als zij de toerist in Texel, we lopen wel voorbij aan de toeristenattractie waarbij schepen af en aan varen. Ons hoofd is nog druk met de afwerking. Wij zoeken nog een vastzet stuk zodat Ed onze constructie vast kan zetten, dit is tegen het bewegen. Die vinden we weer in een bouwmarkt in het centrum.

b4ea32ca-9064-448d-b074-33a21888de8e

Ondertussen ga ik weer creatief koken met de 2 pits en maak ik Ramen met rode curry en verse groenten en garnalen klaar. We hebben echt gesmuld en slurpend tot de laatste hap genoten.

Resumerend op de dag, het mysterie is opgelost, we kunnen weer het ruim sop op.

Tevreden vallen we in slaap.😴

Monique en Ed